Kolo je simbol tistih, ki se na poti k lastnemu uspehu ne morejo naslanjati na druge.

Vir (2004)

Člani kolesarske sekcije Športnega društva Mestinje smo se v letu 2004 odločili za drugi večji kolesarski podvig, na katerega smo se pripravljali z ljubiteljskim kolesarjenjem med vikendi po znanih slovenskih krajih. Na teh kolesarskih poteh se je porodila ideja o projektu kolesarjenja po otokih sosednje Hrvaške s ciljem na otoku Vir, kjer ima Janezov prijatelj vikend. Janez Colnerič, Martin Jecl, Vojko Božič, Tomaž Gobec, Damjan Boštjančič in Matic Jecl smo se s spremljevalnim vozilom, ki ga je vozil Miro Boštjančič, zjutraj 17. septembra 2004 iz Mestinja odpravili na pot, ki smo jo razdelili na tri etape.

1. ETAPA-17. 9. 2004

Ta kolesarska etapa nas je vodila iz Mestinja do Brežic preko Novega mesta in Kočevja do Fare, tik pred mejo s sosednjo Hrvaško, kjer smo prenočili v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti.

2. ETAPA-18. 9. 2004

Po prestopu državne meje nas je za dobro jutro čakal velik vzpon, ki je vodil preko Delnic ter nato spust do mosta na otok Krk. Z vožnjo po otoku Krku, ki je potekala vse do znanega turističnega kraja Baška, smo spoznali razgibanost omenjenega otoka. Tam smo se vkrcali na trajekt in se prepeljali do kraja Lopar na otoku Rab, nato pa kolesarili do mesta Rab, kjer smo prespali in si nabrali moči za naslednji dan.

3. ETAPA-19. 9. 2004

Zjutraj smo kolesarili do pristanišča v mestu Rab, od koder smo se z barko prepeljali do kraja Lun na otoku Pag. Na znani plaži Zavrč je sledilo kopanje, potem pa kolesarjenje po otoku Pagu mimo znanih turističnih krajev preko mosta na otok Vir. Tam nas je pričakal večletni sponzor Vladimir Ritonja z dobrotami. Števci na kolesih so kazali 425 prevoženih kilometrov.