Kolo je simbol tistih, ki se na poti k lastnemu uspehu ne morejo naslanjati na druge.

Mediji o nas

Rogaške novice (28.03.2008)

PRIPRAVE NA PODVIG V POLNEM TEKU

Gic gradnje iz Sv. Florijana so generalni sponzor letošnjega kolesarskega maratona, ki se ga bodo lotili člani kolesarske sekcije mestinjskega športnega društva. Tokrat bodo osvajali evropski vzhod. Vodja ekipe ostaja Janez Colnerič, poleg njega bodo kolesarili še Vojko Božič, Miran Fajs in Marjan Kužnar. V spremljajoči ekipi Tomaž Gobec in Blanka Colnerič sodelujeta že sedaj, lastnosti zastavljenega ultramaratona pa narekujejo potrebe po obširnejši spremljevalni ekipi. »Ekipa je odprta mladim energičnim ljudem, ki bi svoj prosti čas želeli posvetiti organizaciji in ustvarjanju popotovanja in tako primaknili svoj košček v naš pester mozaik. V kolikor pa se najde kakšen junak, ki bi z lahkoto vse dni ˝poganjal pedale čez Hrvaško, Madžarsko, Češko in Poljsko, vse tja do ruske meje, pa lahko razmislimo tudi o širitvi ekipe, glede na to, da nas čakajo vedno obsežnejši podvigi,« je sporočila Blanka Colnerič. Letos Merkur-Gic gradnje k sodelovanju vabijo tudi gospodarstvenike, ki v športnih podvigih prepoznavajo nove poslovne priložnosti. Dosedanji maratoni mestinjskih kolesarjev vsako leto v »sponzorsko« ekipo privabijo koga novega. »Ob poznavanju širokega spektra interesov najuspešnejšega podjetnikana našem območju smo svoje prošnje usmerili na podjetje GIC Gradnje. Naše želje so bile več kot uslišane. V sodelovanju z Nežiko Cajzek in ostalo ekipo tega hitro rastočega podjetja sedaj kreiramo letošnji maraton. Po natančno določenem programu promocije kolesarske sekcije je izbira imena projekta v pristojnos

ti generalnega sponzorja. Letošnji se imenuje Merkur- GIC gradnje 2008,« je povedala Blanka Colnerič. Priprave na maraton so v polnem teku; ne le v organizacijskem smislu. Kolesarji obiskujejo fitnes in savno, trenirajo doma, vs ak lep dan izkoristijo za kolesarski izlet. Začeli bodo v Gdansku, končali v Rogaški Slatini Letos bodo kolesarji maraton začeli v Gdansku ob Baltiškem morju na Poljskem. V devetih dneh z vmesnim dnevom počitka naj bi prekolesarili približno 1500 kilometrov. Sklepno prireditev bodo pripravili v Rogaški Slatini skupaj z GIC gradnjami, lokalnimi skupnostmi, društvi in posamezniki. Zagotovo se je bo udeležil Borut Pahor, ki se k temu zavezal s podpisom pisma o nameri ob delovnem obisku v Rogaški Slatini prejšnji mesec. (S. Javornik)

Rogaške novice (04.01.2008)

KOLESARSKI MARATONCI NA VZHOD

Člani kolesar ske sekcije mestinjskega športnega društva bodo letos kolesarili na vzhod. Podvig bodo začeli v Gdansku in se mimo Toruna, Varšave, Budimpešte vračali v Rogaško Slatino. Glavni sponzor ostaja Kozmetika Afrodita, fantje pa so s pripravami že začeli. Piše: Sergeja Javornik Vodja ekipe ostaja Janez Colnerič. Z njim bodo kolesarili še Vojko Božič, Miran Fajs in Marjan Kužnar. V spreml jevalni ekipi bodo Tomaž Gobec, Aleš Novak in Blanka Colnerič. Začetek na Poljskem Če so vse dosedanje podvige začeli na domačem terenu, bo tokrat bistveno drugače. Začeli bodo namreč v Gdansku ob Baltiškem morju na Poljskem. »Gdansk je zgolj začetna pozicija, cilj pa bo močna motivacija. Vračal i se bomo v domačo Rogaško Slatino. Tudi tokrat brez vmesnih prireditev , kise v sklopu maratona načrtujejo še v večjem obsegu, ne bo šlo. Načrtujemo priložnostne prireditve v Torunu, Varšav i in Budimpešti in še kje,« napoveduje Janez Colnerič. Kolesarski podvig načrtujejo v maju oziroma juniju. Traso so izbrali tudi na pobudo oziroma željo glavnega sponzorja Kozmetike Afrodita. Vzhod je namreč eno izmed močnih tržišč tega slatinskega podjetja Priprave v polnem teku Še en projekt zahteva precej usklajenega in napornega dela. Priprave so, tako Janez Colnerič, v polnem teku. Fantje obiskujejo fitnes in savno, trenirajo doma, vsak lep dan izkoristijo za kolesarske izlete do Ptuja, Brežic. »Maraton takšnih razsežnosti je precejšnje organizacijsko breme in fizična kondicija še zdaleč ni edina, niti največja skrb. Največ pozornosti posvečamo pridobivanju sponzorjevin končni sestavi ekipe, « je pojasnil vodja ekipe. Obenem vabi k sodelovanju vse, ki bi se želeli vključiti v projekt in v njem aktivno sodelovati, da se jim pridružijo. Ne skrivajo, da želijo pridobiti čim več sponzorjev, podjetnikov, podjetij, gospodarstvenikov, ki v kolesarskih podvigih prepoznajo priložnost promocije. »K sodelovanju vabimo mlade energične ljudi, ki bi svoj prosti čas želeli posvetiti organizaciji in ustvarjanju našega popotovanja. Če se najde kakšen junak, ki bi z lahkoto vse dni poganjal pedale čez Hrvaško, Madžarsko, Češko in Poljsko, pa lahko razmislimo tudi o širitvi ekipe, « še dodaja Janez Colnerič. Dosedanji podvigi Lani so člani sekcije kolesaril i od Rogaške Slatine do Bruslja. Predlani so se lotili maratona Prijateljstvo in kolesarili po državah bivše Jugoslavije. Predhodna podviga sta bila kolesarjenje na otoka Vir in Krk na sosednjem Hrvaškem. Foto: arhiv kolesarjev Lani so kolesarili iz Rogaške Slatine do Bruslja; letos bodo osvajali vzhodnoevropske države.

Rogaške novice (18.05.2007)

BRUSELJ PRIHAJAMO!

Začetek kolesarskega maratona Kozmetika Afrodita – Evropa 2007 se bliža. Štirje kolesarji bodo iz Rogaške Slatine na pot krenili drugega junija. Tisoč štiristo kilometrov dolgo pot naj bi v osmih etapah prevozili do devetega junija, ko naj bi se v Bruslju veselili (novega) uspeha. Za nov kolesarski podvig štirih Mestinjčanov je pravzaprav že skoraj vse pripravljeno. Aleš Novak, ki je v spremljevalni ekipi zadolžen za odnose z javnostmi, je sporočil, da so uspeli pridobiti še nekaj sponzorjev. Sponzorsko pogodbo so podpisali s podjetjema Gic gradnjein VOC Celje, medijsko pokroviteljstvo so prevzele Rogaške novice in Radio Rogla.

Na startu tudi evropski poslanci
Janez Colnerič, Marjan Kužnar, Miran Fajs in Vojko Božič bodo na pot odšli po prireditvi na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini. V programu bodo sodelovali člani mestinjskega športnega društva in kulturnega društva Jakob Sket. Nastopal bo Don Corleone. Odmevali bodo poki ročnih možnaristov Rogatec-Rogaška, sodelovali bodo člani vinogradniškega društva Trta iz Šmarja pri Jelšah in slatinskega vinogradniškega društva, članicedruštva kmetic Ajda in člani krajevne organizacije Rdečega križa iz Mestinja. Prisotnost na uvodni prireditvi so potrdili tudi ženekateri politiki, mednjimi evropska poslanca Lojze Peterle in Jelko Kacin, pridetudi Zmago Jelinčič Plemeniti.

Kondicije dovolj
Kolesarji se med tem pridno pripravljajo na zahtevno in dolgo pot do Bruslja. Redno kolesarijo in se pustijo tudi razvajati v masažnem studiu Pot do zdravja, ki jim prav tako sponzorsko pomaga.

Vsi, ki želijo sproti spremljati nov kolesarski podvig mestinjske četverice, lahko vtipkajo spletni naslov www.afroditaevropa2007.ednevnik.si.

Rogaške novice (13.04.2007)

LANI PO BALKANU LETOS PO EVROPI

Janez Colnarič, Marjan Kužnar, Miran Fajs in Vojko Božič se bodo drugega junija s kolesi odpravili do Bruslja. Štirje rekreativni kolesarji bodo takože četrto leto zapored poskrbeli za zanimiv, če ne že kar vrhunski podvig. Začelo se je leta 2004 s kolesarjenjem do Vira, leto kasneje so kolesarili v Dubrovnik, lani so izpeljali maraton Prijateljstvo. »Drugega junija se odpravljamo na pot, ki nas bo vodila čez Slovenijo, Italijo, Avstrijo, Nemčijo, Švico, Luksemburg, Francijoin Belgijos končnim ciljem v Bruslju,« je napovedal Aleš Novak, član spremljevalne ekipe, v kateri je še Tomaž Gobec. Do Bruslja bodo kolesarili Janez Colnerič, Marjan Kužnar, Miran Fajs, VojkoBožič, spremljevalca bosta Tomaž Gobec in Aleš Novak.

Povezati mesti
Do sedanje podvige so Janez Colnarič, Marjan Kužnar, Miran Fajs in Vojko Božič s spremljevalci začeli v Mestinju. Letos bodozačeli na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini, kjer bo krajša slovesnost. To načrtujejo tudi ob zaključku poti v Bruslju. Na poti bodo ponovno poskrbeli za promocijo vseh, ki jih finančno podpirajo, posebej pa novega generalnega sponzorja. S kondicijskimi pripravami za podvig so že začeli v fitnesu, mila zima pa jim je omogočila treninge na kolesih. Za razliko od prejšnjih let, ko so projekte pokrivali večinoma z donacijami delovnih organizacij, samostojnih podjetnikov in lokalnih skupnosti, jim je letos uspelo pridobiti generalnega sponzorja. To je Kozmetika Afrodita iz Rogaške Slatine. »Kljub temu finančna konstrukcijani v celoti pokrita, zato upamo na naklonjenost našemu projektu tudi od dosedanjih sponzorjev,« pravi Aleš Novak. Dodaja, da jih pred odhodom čaka še precej dela, predvsem organizacijskega. »Vendar se tega veselimo in nam je velik izziv. Spet bomo dokazali, da zmoremo, dajemo pa tudi lep zgledostalim rekreativnim športnikom,« zaključuje Aleš Novak. (S. Javornik)

Pot do Bruslja so razdelili na osem etap, ki so dolge od 163 do197 kilometrov. Skupaj bodo prekolesarili okoli 1350 kilometrov. Začeli bodo drugega junija ob 10. uri z Evropske ploščadi, končali devetega junija v Bruslju.

Rogaške novice (09.06.2006)

KOLESARJI OSVOJILI POTI PRIJATELJSTVA

Marjan Kužnar, Janez Colnerič, Miran Fajs in Vojko Božič, člani kolesarske sekcije mestinjskega športnega društva, so v ponedeljek po načrtu prispeli na cilj ultramaratona Prijateljstvo 2006. A njihovo veselje je skalila neprijetna in skoraj neverjetna novica.

Njihovi svojci, prijatelji, sokrajani, sponzorji so se odločili pozdraviti jih na cilju, na Trgu republike v Beogradu. Na pot so iz Mestinja odpotovali v noči na nedeljo, dan izkoristili za ogled znamenitosti Beograda, dan pa zaključili z večerjo in zabavo v gostišču Ima dana na Skadarliji. In se tam zastrupili s hrano, zaradi česar jih je 19 od 25 izletnikov pomoč iskalo na infekcijski kliniki, sedem jih je dobilo ambulantno pomoč. Vsi, zdravi in okuženi, domnevno s salmonelo, so se v torek popoldne z avtobusom vrnili v Slovenijo. Deset se jih zdravi v celjski bolnišnici.

Kljub temu so štirje kolesarji zadovoljni s potekom ultramaratona Prijateljstvo 2006. Tokrat objavljamo nekaj fotografij z njihovega popotovanja. (S. Javornik)