Kolo je simbol tistih, ki se na poti k lastnemu uspehu ne morejo naslanjati na druge.

SONELEX 2010

ZGIBANKA O LETOŠNJEM PROJEKTU


BESEDA GENERALNEGA SPONZORJA
Največje invalidsko podjetje v Sloveniji
HTZ je največje invalidsko podjetje v Sloveniji in z nekaj manj kot 1000 zaposlenimi tudi največje hčerinsko podjetje v Skupini Premogovnik Velenje.

Sodobnost, strokovno znanje in dolgoletne izkušnje ter visoka tehnološka razvitost zagotavljajo fleksibilnost in inovativnost podjetja, ki svoje delovanje usmerja k vrednotam humanosti in družbene odgovornosti.

Prednost v raznolikosti
Ključna prednost podjetja HTZ je pestrost in raznolikost programov. Uspešnost temelji na razvoju in ohranjanju dolgoročnih partnerstev ter strateškem pridobivanju novih poslovnih priložnosti. Odlikujejo nas bogata specialistična znanja s področja vzdrževanja in servisiranja različnih, še posebej rudarskih naprav, za katere opravimo tudi projektiranje, izdelavo, montažo in avtomatizacijo.

Sodelujemo z največjimi zahodnoevropskimi proizvajalci elektro, strojne in varnostne opreme za rudarstvo, gradbeništvo in industrijo. Prav tako smo tudi pooblaščeni serviser za vrhunske nemške dobavitelje rudarske opreme za področje Slovenije in držav nekdanje Jugoslavije.

Celovito skrbimo za opremo za reševanje, opravljamo elektro in strojne remonte ter vzdrževanja, skrbimo za vzdrževanja različnih prostorov, pranje in negovanje perila ter grafično oblikovanje in fotokopiranje. V posebnem proizvodnem obratu pa proizvajamo tudi osebna zaščitna sredstva.

Na področju obnovljivih virov energije s programom Sonelex zagotavljamo celostno in zanesljivo ponudbo storitev – od načrtovanja, projektiranja, izgradnje in vzdrževanja sončnih elektrarn v skladu z možnostmi in željami naročnika ne glede na moč in velikost elektrarne. Prav tako posegamo tudi na področje geotermalne in solarne energije. Na tem področju ponujamo kompleksne rešitve ogrevanja ali hlajenja s koriščenjem energije zemeljskih mas in sončne energije.

S programom ESTO smo skozi dolgoletne izkušnje na elektro-strojnih storitvah pridobili ogromno referenc z vzdrževanjem opreme, objektov in zahtevnejših proizvodnih linij, montažami elektro-strojnih naprav ter montažnimi deli na napravah srednje napetosti – transformatorskih postajah, elektrarnah, v energetskih in GIS stikališčih. Nudimo tudi inženiring, ki vključuje celostno izvedbo objektov od projektiranja do tehničnega pregleda. Izvaja dela na industrijskih, poslovnih, trgovskih in stanovanjskih objektih - od montaže transformatorske postaje in NN razvoda do izvedbe komunikacijskih in informacijskih instalacij, kot tudi protipožarne in protivlomne zaščite ter polaganja opto-vodniških kablov. ESTO prav tako izvaja vodovodne, ogrevalne in prezračevalne instalacije.

V razvojnem oddelku podjetja smo skupaj z ruskimi partnerji razvili filtracijske sisteme s katerimi zagotavljamo čisto in neoporečno pitno vodo za osebno uporabo, za dom in za podjetja. Najsodobnejši filtracijski sistemi, nam s pomočjo nanotehnologije zagotovijo vedno čisto vodo. Vodo – brez virusov, bakterij, težkih kovin in drugih škodljivih snovi v pitni vodi.
Direktor:
Dejan Radovanović
Kolesarski ultramaraton SONELEX 2010

Kolesarska sekcija ŠD Mestinje tudi letos pripravlja zanimiv kolesarski projekt rekreativnega, protokolarnega, promocijskega, humanitarnega in ne tekmovalnega značaja. Letošnjega podviga se žal ne bodo udeležili trije dolgoletni člani, Tomaž, Marjan in Vojko. Bilo je lepo sodelovati z vami. Prav tako se veselimo sodelovanja z novimi kandidati: Gregorjem, Dragutinom in Aleksandrom. Kljub težki gospodarski situaciji, se lahko zahvalimo družbi HTZ Velenje, ki se je odločila za generalno sponzorstvo projekta. Lepa hvala tudi vsem ostalim, ki ste nas do sedaj in nas boste tudi v bodoče podpirali.

Kolesarski kvartet s spremljevalno ekipo bo 28. 5. 2010 v Azijskem delu Istanbula (Carigrad) pričel z maratonom 2010. Mesto je največje in najpomembnejše v Turčiji, šteje kar med 17 in 18 milijoni prebivalcev in spada med največja na svetu. Istanbul leži ob Bosporski ožini, ki ločuje Evropo in Azijo in je edino mesto, ki leži na dveh celinah. Za ogled številnih znamenitosti, ki jih ponuja, bo zelo malo časa. Pripravljamo namreč srečanje s predstavniki Slovenskega gospodarstva v Istanbulu. Do sedaj smo navezali stike v Istanbulu s predstavništvom Gorenja in Etola. Sprejel nas bo tudi tamkajšnji častni konzul Republike Slovenije. Na start maratona pa smo povabili tudi predstavnike Slovenskega veleposlaništva iz Ankare, glavnega mesta Turčije.

Zimski meseci so čas, ko se sestavljajo ekipe, ki kasneje v začetku sezone začnejo s skupinskimi treningi in pripravami na izzive. Zato organizacijske in kondicijske priprave na projekt potekajo skozi vse leto, tudi v prav nič kolesarskih mesecih. Strinjamo se z vrhunskim kolesarjem Markom Balohom, ki pravi, da v kleti zorijo vino in kolesarji. Tudi mi individualne priprave izvajamo ne zgolj na kolesih v naravi, temveč tudi na trenažerju, sobnem kolesu, s hojo v hribe, tekom, telovadbo v fitnesu ipd.

Kot del projekta v sodelovanju s KS Kostrivnica pripravljamo humanitarno prireditev namenjeno Marku Antoliču iz Kostrivnice. Zbrali se bomo 14. maja 2010, ob 20. uri, v Kulturnem domu Rogaška Slatina. Po ogledu kratkega filma ˝Evropa na dveh kolesih˝ in nastopu znanih pevcev bomo pripravili pogostitev za vse udeležence. Vstop bo prost, prostovoljni prispevki pa bodo namenjeni za pomoč dečku pri nakupu proteze, ki bi mu omogočila nadaljevanje šolanja.

Veselimo se tudi sodelovanja z vsemi, ki nam boste pomagali izvesti ciljno prireditev, 5. junija ob 17.uri v Podčetrtku. Z zanimivim kulturnim programom ter pogostitvijo bomo poskrbeli za vse, ki nas boste ponovno, kot do sedaj vsako leto, pričakali na cilju približno 1700 kilometrov dolgega maratona. Še posebej bomo veseli kolesarjev, ki bodo z nami prekolesarili zadnjo etapo iz Hrvaške do Rogaške Slatine.

Prepričan sem, da bomo skupaj z vami tudi letos uspešni.

Janez Colnerič


Sponzorji in donatorji


POTEK TRASE ULTRAMARATONA SONELEX 2010

ETAPA etapa datum km
1. ISTANBUL (TR) - LULEBURGAZ (TR)   157
2. LULEBURGAZ (TR) - HASKOVO (BL)   177
3. HASKOVO (BG) - IHTIMAN (BL)   172
4. IHTIMAN (BG) - BELOGRADČIK (BG)   221
5. BELOGRADČIK BG - MEHADIA (RO)   202
6. MEHADIA (RO) - SACALAZ (RO)   180
7. SACALAZ RO - BAČKA PALANKA (SRB)   180
8. BAČKA PALANKA (SRB) - PODRAVSKI KLOŠTAR (HR)   224
9. PODRAVSKI KLOŠTAR (HR) - PODŠETRTEK (SLO)   172
SKUPAJ     1685


<

1. Izbor imena maratona: PROJEKT SONELEX 2010
2. Termin maratona: 27.05.2009- 5.06.2009
3. Trajanje maratona: 9 dni
4. Število etap 9
5. Približna dolžina maratona: cca. 1.685 km
6. Start: Istambul v Turčiji
7. Ciljna prireditev:  PODČETRTEK
8. Spremljajoče prireditve: plan v nastajanju
9. Vključevanje ostalih subjektov v projekt: lokalne skupnosti, družbe, podjetja in samostojne podjetnike, politične stranke, društva.
10. Število kolesarjev: 4
11. Število spremljevalcev: 3
12. Sistematizacija udeležencev projekta: po planu za leto 2010
13. Treniranje ekipe: poteka po planu
14. Namen projekta: popularizacija kolesarjenja in s tem promocija sponzorjev, donatorjev in Slovenije kot celote
15. Status projekta: projekt je rekreativnega značaja
16. Program promocije: v prilogi
17. Pridobivanje sponzorjev: naloga vseh udeležencev maratona
18. Finančna ocena:  
19. Medijska pokritost projekta: lokalni mediji (radio, časopisi in TV)